19 januari 2015

Bezoek aan Hofplein Theaterschool

Op donderdag 15 januari zijn de leerlingen van de derde klassen vmbo van Calvijn in het kader van CKV met twee bussen naar de theatervoorstelling SwingSwingSwing in het Shakespeare Theater in Rotterdam geweest.

Deze dansvoorstelling is gebaseerd op het leven van de jetset tijdens de roaring twenties van de vorige eeuw. Ook de dansen uit die tijd, de Charleston en Lindy-Hop, waren de inspiratiebronnen voor dit stuk met veel actie, humor en drama.

Een groep van ongeveer twintig dansers en danseressen liet ons genieten van hun vrolijke ritmische moves en indrukwekkend partneringswerk met spectaculaire lifts. Dit alles onder de klanken van vrolijk swingende muziek in de stijl van Caro Emerald. Omdat het stuk speelde in de tijd van de 'stomme' film, werden alle teksten op de grond geprojecteerd en samengevoegd met ingenieuze animaties. Het Cluedo-achtige verhaal over de moord op Robert werd niet door iedereen herkend, bleek tijdens de nabespreking. Veel leerlingen waren na afloop enthousiast en vonden het een geslaagde activiteit. Er moet echter nog wel een verslag over gemaakt worden voor het CKV-dossier.