17 maart 2016

Bezoek Amsterdam op 10 maart.

De leerlingen uit leerjaar 3havo/vwo zijn donderdag 10 maart op excursie geweest naar Amsterdam. Op het programma stond een bezoek aan het science center Nemo en voor ’s middags een korte wandeling door de Plantagebuurt.

In Nemo staan heel veel constructies opgesteld die de leerlingen mogen uitproberen waardoor ze antwoord krijgen op vragen zoals: waarom worden er katrollen gebruikt bij takels? Waarom storten bruggen niet in? Hoe blijft een hoog gebouw overeind in een storm? Hoe werkt elektriciteit eigenlijk? Ook is er een grote constructie in het midden van Nemo gebouwd, de kettingreactie, waar je kunt zien hoe energie werkt.
’s Middags hebben we in een prachtig zonnig Amsterdam een wandeling gemaakt door de geschiedenis van de Jodenvervolging in Amsterdam. De leerlingen hebben elkaar rondgeleid langs verschillende bezienswaardigheden. Het Auschwitz monument, Artis tijdens de Tweede Wereldoorlog, de Hollandsche schouwburg waarvandaan de meeste Joden naar Westerbork gevoerd zijn, struikelstenen en de Dokwerker.
Het was een leerzame dag.