17 april 2018

Calvijn in actie voor “Spieren voor Spieren”

Op donderdag 12 april vond de tweejaarlijkse ‘financiële actie’ plaats op Calvijn

Tijdens deze dag zette de hele school zich in om geld op te halen voor een goed doel. Dit jaar is samen met de leerlingen gekozen voor de stichting ‘Spieren voor Spieren’. Met diverse activiteiten hebben de leerlingen het geweldige bedrag € 11.919,- opgehaald.
Dit jaar is de actiedag georganiseerd met behulp van zes leerlingen uit leerjaar 3 onder begeleiding van dhr. Van Noordenne. Deze activiteit past bij de doelstellingen van Calvijn. Met deze activiteit leren de leerlingen om van betekenis te zijn voor anderen.
Tijdens de actiedag was het gezellig druk op het plein van sporthal de Appelgaard. Eén van de activiteiten was om op de markt te staan en te verkopen wat de leerlingen zelf gemaakt, gebakken of geknutseld hadden. Met het sporten kon er gekozen worden tussen: rolstoelbasketbal, freerunning, bootcamp. Fitness en spinning vonden plaats bij sportschool “Fitter bij de Wit”. Verder waren bij de andere onderdelen diverse vrijwilligers die de onderdelen begeleiden. Leerlingen konden zich inschrijven bij een activiteit en zich laten sponsoren.
De dag was een groot succes mede dankzij de grote inzet van de leerlingen. Samen hebben ze het voor elkaar gekregen om een groot bedrag op te halen.