14 november 2017

Doemiddag Calvijn weer een groot succes!

Woensdag 8 november was het druk op de doemiddag van Calvijn. Ruim 320 leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen uit de regio hebben op een leuke en actieve manier kennis gemaakt met Calvijn.

De leerlingen maakten kennis met diverse vakken om een goed beeld te krijgen van het voortgezet onderwijs en hoe er op Calvijn wordt lesgegeven. Zo konden de leerlingen bij handvaardigheid en tekenen hun creatieve kant laten zien, konden ze bij bewegingsonderwijs sporten en werden er bij natuurkunde en science proefjes gedaan. De school bruiste door het enthousiasme van de kinderen. Mede dankzij de leerlingen van Calvijn die hielpen bij de organisatie en die de groepjes begeleidden in de school verliep alles prima.

‘s Avonds was er een informatieavond voor de ouders en verzorgers en ook deze avond was met een opkomst van ruim 250 ouders druk bezocht. Na een centrale opening met een warm welkom en waar verteld werd over de christelijke identiteit van de school, volgden de ouders een aantal workshops. Zo was er een presentatie over de onderwijskundige visie (bijvoorbeeld het gebruik van laptops naast de schoolboeken), de leerlingbegeleiding op Calvijn en een presentatie over het reilen en zeilen van de school. Er was een goede sfeer en de bezoekers waren zeer positief over de informatie avond.

Op woensdag 31 januari 2018 vindt de Open Dag plaats op Calvijn van 14.30 – 17.00 uur en van 19.00 – 21.00 uur. Ook dan zijn de leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders en verzorgers weer welkom op Calvijn.