7 januari 2016

Excursie naar de bibliotheek in Hardinxveld-Giessendam

“Boeken lezen is saai!”. Soms is het best lastig om een leuk boek uit te zoeken. Waar moet je op letten en hoe weet je of een boek leuk is?

In de week van 12 t/m 16 oktober zijn de leerlingen uit klas 1 van Calvijn op excursie geweest naar de bibliotheek. Daar werden ze opgewacht door twee enthousiaste medewerkers: Jenny en Sander. Zij vertelden hoe je met behulp van leuke apps en websites kunt kijken welk boek voor jou geschikt is.

Na een korte uitleg van alle sites en apps gingen de leerlingen op iPads en computers op zoek naar een mooi boek. Ook konden ze boekentrailers bekijken of een testje doen, waarna de computer een lijstje met boeken liet zien.

Sommige leerlingen hadden hun bibliotheekpas bij zich en konden het gekozen boek al meenemen of reserveren. Vanwege de Kinderboekenweek mochten de leerlingen ook gratis lid worden van de bieb.

Het was leuk om te zien hoe je er op verschillende manieren achter kunt komen welke boeken leuk zijn en of ze de moeite waard zijn om te lezen. In de herfstvakantie zijn alle leerlingen dus… lekker aan het lezen!