20 maart 2017

Excursie Nemo leerjaar 3

Op 9 maart (3hv) en 17 maart (3vm) zijn onze leerlingen uit leerjaar 3 naar Amsterdam geweest. Op het programma stond voor beide ochtenden een bezoek aan science centrum Nemo.

De leerlingen liepen langs verschillende onderdelen en kregen bij elk onderdeel opdrachten die ze moesten maken. Allerlei onderwerpen kwamen langs: elektriciteit, wiskundige berekeningen maken, nadenken over takels, het hoe en het wat van het oog en tot slot de kettingreactie; welke soorten energie zijn er en hoe werkt het een en ander op elkaar. Een leerling gaf eerlijk toe: ”Ik had er helemaal geen zin in maar het valt mee; het is eigenlijk best leuk!”
Om een uur of 1 was het tijd voor iets heel anders. We hebben een korte wandeling gemaakt langs verschillende monumenten die allemaal iets te maken hadden met de Jodenvervolging in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wat gebeurde er in Artis? Hoe is de Hollandsche Schouwburg gebruikt in die periode? Wat zijn struikelstenen? Wat heeft het beeld de dokwerker met WO II te maken en wie heeft het Ausschwitz monument gemaakt? Indrukwekkende monumenten die op deze manier niet vergeten worden.
Tot slot van de dag mochten de leerlingen vrij rond lopen in Amsterdam!