18 september 2018

Het nieuwe vak Dienstverlening en Producten daagt uit en motiveert

Op dinsdag 18 september was de opening van het nieuwe D&P-lokaal voor het vak Dienstverlening en Producten. Tijdens de studiedag kropen de docenten in de huid van de leerlingen en moesten aan de slag in het lokaal om hun eigen lunch klaar te maken. ’s Middags bracht wethouder Theo Boerman een bezoek aan Calvijn om zich te laten bijpraten over deze innovatie binnen het vmbo.

Wat is het vak D&P?
In het derde leerjaar van het VMBO krijgen de leerlingen klassikaal D&P, in het vierde leerjaar kunnen ze het als keuzevak kiezen. Binnen het vak is de keuze voor modules enorm; van koken tot 3D-printen en van programmeren tot het maken van films. Spek: ,,Sinds twee jaar is het vmbo opgesplitst in tien beroepsgerichte profielen. Dit vak sluit daar perfect bij aan. Binnen D&P komen alle 9 overige profielen terug. Het is ook mogelijk om een keuzevak te kiezen dat te maken heeft met een ander profiel. Uiteindelijk wordt D&P afgesloten met een praktijkexamen.

Toekomstgericht
Met D&P werken leerlingen aan hun toekomst. Ze moeten zichzelf aansturen en krijgen verantwoordelijkheid over hun werk. Er zijn individuele opdrachten, maar er wordt ook samengewerkt. Leerlingen kiezen een keuzevak waar hun interesse ligt, waardoor ze gemotiveerder zijn om lekker aan de slag te gaan. Ze leren sneller en beter door praktisch bezig te zijn. D&P is een perfecte voorbereiding op wat de samenleving en de arbeidsmarkt in de toekomst van onze leerlingen vragen. Wij bieden daar graag een mooie en gefaciliteerde werkplek voor.