26 maart 2019

Jeroen Spek nieuwe rector Lyceum Oudehoven

Per 1 augustus 2019 verlaat Jeroen Spek Calvijn en start hij als rector op Lyceum Oudehoven in Gorinchem.

Hij volgt Eric van ’t Zelfde op die na dit schooljaar de organisatie gaat verlaten. Eric heeft zijn opdracht op Lyceum Oudehoven afgerond en gaat zich bezinnen op een nieuwe uitdaging. Jeroen is geen onbekende binnen Stichting CVO-AV: van 2005 t/m 2011 was hij teamleider op Lyceum Oudehoven. Daarna heeft hij de organisatie verlaten om als directeur aan de slag te gaan op De Passie in Rotterdam, een evangelische school voor vmbo-tl, havo en vwo. Na deze driejarige uitstap is Jeroen sinds schooljaar 2014-2015 directeur van Calvijn in Hardinxveld-Giessendam, net als Lyceum Oudehoven onderdeel van Stichting CVO-AV.

Henri van Breugel, voorzitter College van Bestuur van Stichting CVO-AV: “Ik ben heel blij met de benoeming van Jeroen. Hij heeft jarenlange ervaring als directeur en beschikt over een uitgebreide kennis van het onderwijs. Jeroen heeft daarbij veel aandacht voor de identiteit van een locatie, zowel in onderwijskundige als levensbeschouwelijke zin. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat Jeroen en Lyceum Oudehoven een krachtige combinatie gaan vormen” .

Jeroen Spek: “Ik heb heel veel zin om te starten op Lyceum Oudehoven. Ik zie het ook als een mooie ontwikkeling en uitdaging dat het Tiener College volgend schooljaar verhuist naar het Lyceum. Met Lyceum Oudehoven heb ik altijd veel verbinding gevoeld en ik heb gemerkt dat het team van het Lyceum dat ook zo voelt. Het doet uiteraard wel pijn om Calvijn straks te moeten verlaten. Ik ben echter enorm dankbaar voor de mooie tijd op Calvijn. Dit dankzij het geweldige team, de leerlingen, ouders en de relatie met de basisscholen. Als kers op de taart hebben we onlangs ook nog eens een geweldig mooi oordeel van de Onderwijsinspectie mogen ontvangen waar we als Calvijn en als Stichting CVO-AV heel trots op mogen zijn!”.

We hebben er alle vertrouwen in dat Jeroen met zijn kennis en ervaring Lyceum Oudehoven en Tiener College ook in de toekomst een mooie plek in de regio kan geven.

Voor informatie over de scholen van Stichting CVO-AV zie www.cvo-av.nl