12 juni 2017

Laptopproject – de meest gestelde vragen

Hieronder staan vragen die door ouders gesteld worden wanneer ze voor het eerst in aanraking komen met het laptopproject.

1. Waarom werken jullie op Calvijn met een laptop?
In 2013 zijn we gestart met een pilot. Na onderzoek onder ouders, leerlingen en collega’s wilden we graag door met het geven van digitaal onderwijs. We zien dat we leerlingen meer tegemoet kunnen komen in hun leerbehoeften. Het onderwijs kunnen we meer afwisselen. De voortgang van de leerling is beter te monitoren. In de maatschappij zien we dat de digitalisering doorgaat. Op Calvijn hebben we deze uitdaging opgepakt en er concreet invulling aan gegeven.
2. Gebruiken jullie geen boeken meer op Calvijn?
Ja, wij gebruiken nog wel boeken. Wij hebben gekozen voor het concept ‘blended learning’. Een mix van boeken en digitaal werken. Deze combinatie bevalt ons erg goed. Bij het vak wiskunde wordt er wel volledig digitaal gewerkt omdat hier een goede adaptieve methode voor handen is.
3. Wordt heel de dag door de laptop op Calvijn gebruikt?
Bij heel veel vakken wordt de laptop gebruikt, maar dat betekent niet dat je alle lesuren op een dag achter het beeldscherm zit. Dat willen we niet als school. De laptop wordt gebruikt als hulpmiddel in de les om de leerstof goed onder de knie te krijgen.
4. Hoe verloopt de aanschaf van een laptop?
We verwachten van iedere nieuwe leerling op Calvijn dat hij de beschikking heeft over een laptop. Ons advies is om de laptop aan te schaffen via de leverancier waar wij mee samen werken, maar u bent helemaal vrij in uw keuze. Let u dan wel op de vereiste specificaties, zoals bijvoorbeeld een batterij die minimaal een dag meegaat.
5. Mijn kind zit nu in groep acht en volgend jaar kiezen we voor Calvijn. Wat moeten we nu doen?
U bent van harte uitgenodigd voor de ouderavond in juni. Hier hoort u alle relevantie informatie, ook rond de aanschaf van de laptop. Vervolgens heeft u de keuze om zelf de laptop aan te schaffen of via de leverancier.
6. Mijn kind heeft toevallig net een laptop of tablet voor haar verjaardag gekregen. Wat nu?
U kunt na de ouderavond bepalen en de informatie die u daar hebt gekregen of het apparaat voldoet aan de eisen om te kunnen werken in de les op Calvijn.
7. Wat zijn de kosten van de aanschaf van een laptop?
U kunt als ouder ervoor kiezen om de laptop te huren of te kopen via de leverancier waar we als school al jaren prettig mee samenwerken. De prijs van de laptop is opgebouwd uit het bedrag voor de laptop zelf en een garantie- en verzekering- en onderhoudspakket voor 3 of 4 jaar. De kosten zijn afhankelijk van een 3- of een 4-jarig contract. De afgelopen jaren lag de prijs voor dit complete pakket tussen de 500 en de 600 Euro.
8. Wat als zich een probleem voordoet met de laptop? Kan mijn kind dan nog wel les volgen?
Op Calvijn bevindt zich een helpdesk waar je direct en goed geholpen wordt. Wanneer problemen daar niet verholpen kunnen worden, zal er een leenexemplaar uitgegeven worden en het eigen exemplaar opgestuurd worden ter reparatie.
9. Wat zijn de kosten van de aanschaf van een laptop?
U kunt als ouder ervoor kiezen om de laptop te huren of te kopen via de leverancier waar we als school al jaren prettig mee samenwerken. De prijs van de laptop is opgebouwd uit het bedrag voor de laptop zelf en een garantie- en verzekering- en onderhoudspakket voor 3 of 4 jaar. De kosten zijn afhankelijk van een 3- of een 4-jarig contract. De afgelopen jaren lag de prijs voor dit complete pakket tussen de 500 en de 600 Euro als u de laptop koopt. Wanneer u de laptop huurt, betaalt u een bedrag tussen de 12,5- en de 16,5 Euro per maand, afhankelijk van een 3- of 4-jarig contract. U betaalt bij huren 50 Euro borg en tegen dit bedrag kunt u de laptop overnemen aan het einde van de looptijd.