22 januari 2015

“Life leren is leuk!”

Afgelopen dinsdag 20 januari hebben alle leerlingen van 3vmbo van Calvijn een bezoek gebracht aan NEMO in Amsterdam. In tegenstelling tot een gewoon museum mag je in NEMO zelf van alles doen.

De tentoonstellingen zijn niet statisch, maar interactief. Voor leerlingen een uitdaging om van alles uit te proberen en te ervaren. Aan de hand van een aantal lesbrieven hebben de leerlingen kennis opgedaan over de onderwerpen kracht, elektriciteit, erfelijkheid en cellen. In de centrale hal werd een show gegeven rondom het thema energie, de zogenaamde kettingreactie. Onder begeleiding van een docent heeft elk groepje zijn eigen route door het museum gevolgd. Daarna was er nog wat vrije tijd waarin de leerlingen zelf op onderzoek uit konden gaan. Overigens was dat niet altijd gericht op de wetenschap. Er werd ook onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de voedingsmiddelen die geleverd werden door het restaurant.

Na aankomst op school werd de dag afgesloten met een korte toets waarin de leerlingen konden laten zien dat ze die dag ook echt iets wijzer waren geworden. De resultaten van deze toets zijn binnenkort bekend en geven een goede indicatie van de inzet van de leerlingen gedurende deze leuke dag.