16 maart 2015

Noorse docenten vol lof over Calvijn

Afgelopen vrijdag 13 maart bezochten 14 Noorse docenten Calvijn.

Het werkbezoek was een initiatief van Janneke van der Meer, die een aantal jaren geleden is geëmigreerd naar Noorwegen.

De Noorse docenten werden verwelkomd door onze directeur, de heer J. Spek en door de heer A. Richter, docent Engels. De Noorse collega’s waren met name geïnteresseerd in ICT – gebruik laptop in de klas, leerlijn persoonlijke vorming en de zorgstructuur op Calvijn.

 

De eerste presentatie werd gedaan door 5 leerlingen, afkomstig uit 4VMBO en 3HV. Dat ging over het onderwijs op Calvijn en hoe zij dat ervaren. Daarna kwam een tiental leerlingen aan het woord die uitleg gaven over het gebruik van de laptop in de klas. Door middel van korte lesbezoeken kregen de Noorse collega’s een indruk van het onderwijs op Calvijn.

Daarna hield de heer Wiersma een presentatie over de persoonlijke leerlijn op Calvijn. Tot slot gaf de heer Biesheuvel nog een presentatie over onze zorgstructuur.

Er was ook ruimte om vragen te stellen en daar maakten de Noorse docenten goed gebruik van. Hierdoor ontstond er een open sfeer waarin we veel van elkaar konden leren.

 

Het bezoek werd afgesloten met een heerlijke lunch.

Bij vertrek van de Noorse collega’s kregen we complimenten dat onze leerlingen al zo goed Engels konden spreken, en dat ze veel hadden opgestoken over het onderwijs op Calvijn.  Ze waren ook zeer positief en vol lof over het onderwijs en de sfeer op school en de goede band tussen docenten – leerlingen en ouder(s)/verzorger(s).