13 juni 2018

Persoonlijke Vorming – Project Oekraïne

Het Oekraine project is in volle gang! Op de boerderijdag van afgelopen vrijdag 8 juni konden onze leerlingen, met veel succes, de handen uit de mouwen steken. Hieronder een verslag van Marisca Bikker, een van de organisatoren van de boerderijdag.

Boerderijdag
Afgelopen vrijdag 8 juni hebben we een fijne dag gehad op de boerderij bij de familie Korevaar.
Deze keer voor het eerst met hulp van 9 leerlingen van Calvijn. In het begin nog stil en afwachtend door zo’n taalbarriere, maar na een poosje was het mooi dat ieder op zijn eigen manier contact zocht met de kinderen.
De familie Korevaar had ervoor gezorgd dat er voor ons een mooi plekje was in de schuur. Op de strobalen hebben we geluisterd naar boer Gerard. Juf Aline vertaalde alles.
Boer Gerard vertelde hoe er kaas word gemaakt Daarna werden we rondgeleid in de kaasmakerij en op de boerderij.
Na al het luisteren en stil zijn, was het tijd om even actief te worden. Er werd volop gevoetbald samen met de 5 leerlingen (jongens) van Calvijn, de 4 leerlingen (meiden) van Calvijn gingen met de meisjes springtouwen en verstoppertje doen. Ook de trampoline en de skelters waren erg in trek. Daarna lekker genieten van heerlijke pannenkoeken, drinken en een ijsje! De leerlingen van Calvijn hebben goed gezorgd voor de catering en zaten gezellig tussen de kinderen in. Sommige kinderen hadden hun “Calvijn” vriendin al gevonden. In de middag was het tijd voor Levend Ganzenbord. De leerlingen van Calvijn hebben met z’n 2-en of 3- en een groepje kinderen begeleid en enthousiast gemaakt voor de spelletjes. Zaklopen, spekkie happen, spijker poepen, krattenrace….dat is een kleine greep uit de spellen. Als afsluiting werden er nog mega bellen “geblazen”. Mooi gezicht. O ja…..nog een mooie groepsfoto gemaakt met de kids, meester, juffen en leerlingen. Een mooie herinnering! We mogen dankbaar terug kijken op een mooie gezellige boerderijdag en de hulp van de 9 gezellige tieners…dat maakte het nog mooier!!!!