7 januari 2016

Praktijkles natuurkunde in de Efteling

Voor een leerling van 4 vmbo staat het hele jaar in het teken van het examen. Wil je succescol het examenjaar doorkomen dan is een goede voorbereiding natuurlijk belangrijk. Voor het vak natuurkunde (Nask1) zijn de leerlingen van Calvijn vrijdag 25 september op bezoek geweest in de Efteling om alle theorie eens in de praktijk te testen.

Je wilt natuurlijk zelf bepalen hoe hoog de snelheid van ‘De Baron 1898’ precies kan worden onderaan de vrije val. Als je de hoogte weet van deze attractie dan kun je berekenen hoe hoog de snelheid onderin kan worden. Hoe lang duurt de vrije val werkelijk? Wij weten het nu. Hoeveel elektrische energie is er nodig om het parcours van de ‘droomvlucht’ af te leggen? Hoe lang duurt de droomvlucht eigenlijk? In ieder geval korter dan op internet wordt beweerd.
Weleens in Villa Volta geweest? Wij hebben gemeten hoe erg ons leven op z’n kop heeft gestaan tijdens het bezoek. Precieze metingen en complete berekeningen maakten dit bezoek tot een echte training voor de eerstvolgende toets. Leuk dat we ook nog voldoende tijd over hadden om de overige attracties te testen. Na de opgedane kennis en de mooie herinnering kijken we nu allemaal al weer uit naar de volgende les natuurkunde!