10 november 2016

24 november 2016: de lyceum studiebeurs

Lyceum Oudehoven verzorgt donderdagavond 24 november weer een studiebeurs waarbij de Calvijn leerlingen uit 3HV en hun ouders/verzorgers van harte uitgenodigd zijn.

Grijp deze gelegenheid aan om je alvast te oriƫnteren op opleidingen en beroepen als onderdeel van de profielkeuze. Vanaf 18.45 tot 21.00 uur kun je vrij binnen lopen in de aula om de informatiemarkt te bezoeken waar 19 instellingen hun opleidingen presenteren. Daarnaast zullen er in de lokalen 50 verschillende voorlichtingen gegeven worden. Hiervoor dien je je wel vooraf aan te melden. Voor meer informatie verwijs ik naar de uitnodiging en bijlage die per mail is gestuurd is naar de ouders en leerlingen.
Wat kun je verwachten? Er zijn twee MBO-instellingen uitgenodigd: De Rooi Pannen uit Breda en Tilburg. Daarnaast zijn er veel HBO-instellingen aanwezig. Kijk eens bij opleidingen die minder bekend zijn, zoals de opleidingen van de HAS Hogeschool. Met Food&Design bijvoorbeeld kun je veel kanten op! Of Luchtvaarttechniek van Inholland, met aerodynamica kun je zowel vliegtuigen als schepen en raceauto’s ontwerpen. The sky is the limit! Voor vwo’ers: Er zijn diverse universiteiten, o.a. Erasmus, Tu Delft en Leiden. Neem een kijkje bij een University College als je een brede interesse hebt en internationaal georiĆ«nteerd bent. Voor avontuurlijke leerlingen, laat je informeren bij Travel Active: reizen, werken en studeren in het buitenland (au-pair, wildlife etc.) Voor ouders is er een presentatie “hoe help ik mijn kind bij de studiekeuze?”
Succes met kiezen! We hopen je deze avond te ontmoeten.
Annette van Straten, Studiekeuzeadviseur Calvijn, namens Corinne Verschoor, decaan Lyceum Oude hoven.