7 april 2020

Techniekhavo lokaal Calvijn

Vanaf schooljaar 2020-2021 hebben techniekhavo-leerlingen van Calvijn uit Hardinxveld-Giessendam een nieuw techniekhavo lokaal. De techniekhavo leerlingen fietsen nu 1 dag in de week naar Gorinchem om daar de technieklessen te volgen.

Met ingang van het nieuwe schooljaar blijven deze techniekhavo-leerlingen gedurende de schoolweek in Hardinxveld-Giessendam. De klassen techniekhavo leerjaar 1 en 2 volgen dan de technieklessen op Calvijn en de technieklessen worden mede gegeven door docenten van het Gilde. Vanaf leerjaar 3 gaan de leerlingen wel twee dagen in de week naar het Gilde.

De technieklessen voor techniekhavo leerlingen leerjaar 1 en 2 worden dan verdeeld over de week en zijn niet allemaal meer op 1 dag. Op die manier krijgen de leerlingen meer afwisseling op een lesdag. In het nieuwe lokaal kan een volle klas techniekhavo zijn lessen techniek volgen. Het nieuwe technieklokaal wordt ook gebruikt door het Willem de Zwijger College. Met deze school wordt afgestemd wie er op welk moment gebruik maakt van het technieklokaal. Tevens worden er tussen de twee scholen afspraken gemaakt over de inzet van machines en gereedschap. De komende weken wordt er nog hard gewerkt aan het gereed maken van het lokaal en worden de machines aangeleverd. Na de meivakantie is het technieklokaal Calvijn gereed!